torstai 5. marraskuuta 2009

Maahanmuuttopolitiikka


     Inspiraation lähteitä löytyy aina vain lisää. Tämänpäiväinen tulee AamuTV:stä, jossa Tommi Laitio Demos Helsingistä kertoi maahanmuutosta. Suomeen tulee lisää maahanmuuttajia. Se on tosiasia, joka on tunnustettava. Suomi on osa EU:ta ja väestö liikkuu. Suomen on hoidettava humanitaarinen velvoitteensa. Suomi ei voi laittaa rajoja kiinni ja sitä tuskin kukaan toivoo. Suomalaiset muuttavat pois maasta ja Suomeen tulee lisää muuttajia. Lisääntyvä maahanmuutto tuo tullessaan ongelmia. Pitää hyväksyä se että Suomesta tulee erilainen yhteiskunta, monimuotoisempi.  Väestö monipuolistuu.
     Tässä ei auta kiukuttelu, että me ei haluta. Kiukuttelijat ovat takertuneet menneisyyteen: me ei haluta muuttaa tätä yhteiskuntaa. Muutos kuitenkin tulee. Pitää pohtia millainen tuleva yhteiskunta ja yhteinen arki ovat.
     Pitää suhteuttaa Suomen pakolaisten määrä esim. Ruotsiin tai koko Euroopan yhteisöön. Meillä pakolaisuus on pientä. Esim. Espanjaan ja Italiaan tulvii laivoilla kymmeniä tuhansia pakolaisia. Välillä täyteen ahdetut laivat menevät nurin ja pakolaiset hukkuvat. Tällaiset laivoilla tulevat pakolaiset ovat myös kansainvälisen organisoidun rikollisuuden kohteita.
     Suomeen tulee paljon maahanmuuttajia perheiden yhdistämisen vuoksi. Pitää luoda toimivia perheitä. Joku poliisi tosin vihjaili että perheiden yhdistämisen vuoksi maahan muuttavista suurin osa tulee väärin perustein. Tämä on kuitenkin yksittäinen mielipide, jolla ei ole todellisuuspohjaa. Toki väärinkäytöksiä tapahtuu. Mitä tapahtuu jos minä esitän jonkun raflaavan mielipiteen maahanmuuttajista? Löytyy varmaan usea joka lainaa mielipidettäni totena ja lyö lisää löylyä kiukaalle.
     Maahanmuuttopolitiikassa on toki virheitä tehty. Niiden korjaamiseen tulee suhtautua kiihkottomasti eikä teilata koko systeemiä. Sosiaalisia ongelmia syntyy. Ei kuitenkaan pidä kauhistella tilannetta. Esimerkiksi kouluille, joissa on paljon maahanmuuttajia pitää antaa lisätukea.
     Rasismia on kun hyökätään yksittäistä ihmisryhmää vastaan, esim. rodun, ihonvärin, uskonnon tai kansalaisuuden perusteella. Mielestäni rasismia ja muukalaisuusvastaisuutta löytyy Suomi24 –kirjoitteluissa Salon keskustelualueella. AamuTV:ssä toi mielipiteensä myös Muutos 2011 –edustaja. Ryhmä aikoo perustaa poliittisen puolueen ja luulen että sen kannattajiksi ryhtyvät kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Marjatta Halkilahti ja Tapio Äyräväinen, molemmat Muurlasta. Heidän kummankin asenteensa maahanmuuttajiin ovat mielestäni höyrypäistä. Jos haluatte tirkistellä heidän älyttömiä mielipiteitään, googlatkaa. Kaiken huippu on se että Marjatan mielestä tarvitaan turvahälytin maahanmuuttajien vuoksi jotta voi kulkea vapaasti Salon kaduilla.
     Tulevaisuus on aina epävarmaa ja tulevaisuuden Suomi on erilainen. Mielestäni maahanmuuttajat ovat hyödyllinen osa yhteiskuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti