lauantai 19. kesäkuuta 2010

Suomi on veroparatiisi

Aikaisemmissa kirjoituksissani asetin otsikon kysymyksenä. Pari päivää sitten eduskunnan tarkastusvaliokunta julkisti tilaamansa tutkimuksen harmaasta taloudesta. Tutkimuksen tekijä sanoo, että Suomi on eräänlainen veroparatiisi. "Suomi tarjoaa turvallisen sijoituspaikan niille, jotka haluavat kiertää ulkomailla veroja tai sijoittaa tänne rikollista rahaa." Sijoitusten nimettömyys tekee Suomesta veroparatiisivaltion, joka ei pysty valvomaan omia verovelvollisiaan eikä antamaan tietoja muille valtioille. Sijoittajien nimettömyyden mahdollistava hallintarekisterijärjestelmä tekee Suomestakin veroparatiisivaltion.

Edellisessä kirjoituksessani kerroin miten valtionvarainministeriön työryhmä haluaa laajentaa hallintarekisterijärjestelmää koskemaan myös suomalaisten sijoittamista osakkeisiin. Keväällä hallitus esitti eduskunnalla osakerahastoihin sijoittamista hallintarekisterillä. Hallitus perustelee muutoksia sillä että näin saadaan osakepörssiin ja sijoitusrahastoihin useita satoja miljoonia euroja. Totta kai rahaa virtaa sisään jos voi toimia nimettömänä ja ei tarvitse maksaa veroja.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan tutkimus oli tänään Salon Seudun Sanomien pääkirjoituksessa otsikolla: Harmaan talouden iso kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti