perjantai 16. lokakuuta 2009

SAK:n lausunto eläkesäästämisestä


     Suomessa pitäisi keskittyä lakisääteisen työeläketurvan tason ja rahoituksen takaamiseen, eikä uusien eriarvoisuutta ja hallintokustannuksia lisäävien järjestelmien rakentamiseen.
     Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen verotuesta hyötyvät eniten hyväosaiset. Tutkimusten mukaan yksilöllinen eläkevakuuttaminen on yleisintä taloudellisesti hyvin toimeentulevien keskuudessa. Viime vuosina eläkesäästäminen on yleistynyt myös pieni- ja keskituloisissa kotitalouksissa. Niiden saama verotuki jää kuitenkin vähäiseksi.

      Verohelpotusten muodossa annetulle finanssilaitosten elinkeinotuelle ei ole perusteita. SAK:n jo aiemmin esiintuoma kanta on, että vapaaehtoisten eläkevakuutustuotteiden ja muiden säästämismuotojen neutraali verokohtelu voidaan haluttaessa toteuttaa luopumalla vapaaehtoisten eläkevakuutusten verotuesta.
     SAK:n mielestä julkisen talouden kestävyysvajeen ja valtionvelan takaisinmaksun takia ei ole perusteita toteuttaa lisää tämän tyyppisiä julkisen talouden tasapainoa heikentäviä veronkevennyksiä.
     Tämä on lyhennelmä SAK:n lausunnosta kesäkuulta.  Löysin sen tänään SAK:n sivuilta.  Koko asiasta ei ole paljon julkisuudessa keskusteltu.  Säästäminen on hyvä asia, mutta tällä hetkellä tarvittaisiin elvytystä, mitä hallituksen veropolitiikka ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti