perjantai 8. tammikuuta 2010

Kansa patistaa hallitusta työttömyyden hoitoon

Kansalaisten mielestä hallituksen tärkein tehtävä on nyt työllisyyden parantaminen. YLE:n 6.1. julkaiseman kyselyn mukaan työllisyyden edistämistä pidetään tärkeänä. Kyselyyn vastanneista lähes 60 prosenttia arvioi hallituksen onnistuneen työllisyyden hoidossa heikosti. Hallituksen tärkeimmäksi tehtäväksi kansalaiset listasivat työllisyyden parantamisen. Peräti 21 prosenttia pitää työllisyyden edistämistä hallituksen tärkeimpänä tehtävänä. Terveyspalvelut ilmoitti tärkeimmäksi 16 prosenttia vastanneista.

Hallituksen toiminnan arvioinnissa heikoimman arvosanan hallitus saa kansalaisten mielestä juuri tärkeimmässä eli työllisyyden hoidossa. Huoli työllisyydestä saattaa liittyä siihen, että ollaan huolissaan hyvinvointivaltiosta ja hyväksi havaitun suomalaisen elämäntavan jatkumisesta.

Synkimpien ennusteiden mukaan työttömyys nousee peräti 14 prosenttiin. Pahimmillaan jopa yli 400 000 suomalaista olisi vailla työtä. Erityisesti nuorisotyöttömyyden kasvu on ollut voimakasta. Yksi hallituksen suurimmista virheistä on ollut sen ripustautuminen kiinni hallitusohjelmaan. Hallitus ei ole asettanut työllisyyden hoitoa tärkeimmäksi tavoitteekseen. Hallituksen työllisyysmäärärahat ovat vaikea talous- ja työllisyystilanne huomioiden alimitoitetut.

SDP esitti vaihtoehtobudjetissaan työllistämis-, koulutus- ja erityistoimiin lisäresursseja 100 miljoonan euron lisämäärärahaa. Tästä 50 miljoonaa euroa on tarkoitus käyttää nuorisotyöttömyyden torjuntaan. Nuorten syrjäytymisuhka on otettava vakavasti. Nuorten syrjäytyminen on yhteiskunnallemme todella kallista. Nuorille tarvitaan työ-, koulutus- ja harjoittelupaikkoja. Lisäksi SDP on esittänyt työllisyysperusteisiin investointeihin 30 me. Lisäksi vaihtoehtobudjetti sisälsi toimenpiteitä suomalaisen teollisuuden tukemiseksi ja uuden kasvun vahvistamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti