lauantai 16. tammikuuta 2010

Tehy-korotukset

Tehy-korotuksien tärkein perustelu oli hoitoalan palkkakuopan korjaaminen. Tehyn vuoden 2007 palkkataistelu myös tähtäsi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen turvaamiseen jatkossakin. Hoitohenkilöstön palkkaremontille oli vahvat perusteet, jotka ovat yhä ajankohtaisia.

Tehy-sopimuksen korotukset tuli työtaistelu-uhan ja työtaistelutoimien seurauksena. Tehyn hallitus ei hyväksy sitä että näin saavutetut palkankorotukset automaattisesti leviäisivät muille henkilöstöryhmille.

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen on päätöksessään todennut että Kunnallinen työmarkkinalaitos ja tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen ovat rikkoneet yhdenvertaisuuslain syrjintäkieltoa Tehy-pöytäkirjan valmistelun yhteydessä.

Apulaisoikeuskanslerin päätöksestä media on tehnyt sen johtopäätöksen että Tehy-sopimus on laiton. Sopimus on sitova ja mielestäni laillinen. Laittomasti toimivat työnantajat jotka kohtelevat palkanmaksussaan syrjivästi samaa työtä tekeviä työntekijöitään. Asiasta käydään oikeutta työnantajaa kohtaan Paraisilla.

Tilanne että samaa työtä tekevillä on erilainen palkkaus riippuen siitä mihin ammattiliittoon kuuluu, on täysin kestämätön.

Ennen tätä vuotta minulla on ollut käsitys työehtosopimusten palkankorotuksista periaate että vuoroin vieraissa käydään. Tehy on solminut hyviä sopimuksia jotka ovat olleet kaikkien hoitotyöntekijöiden hyväksi. Samaa ovat tehneet myös JHL ja SAK. SAK-laiset ovat myös vaatineet ja saaneet hoitotyöläisille paremmat palkankorotukset kuin mitä tehyläiset olivat jo sopineet.

Nämä ovat omia mielipiteitäni ja niiden hyväksi pyrin vaikuttamaan, myös tällä blogikirjoittelulla. Työläisiä ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti