tiistai 19. tammikuuta 2010

Verovapaat osinkotulot

Vihreät esittävät osinkotulojen nollaverokannasta luopumista tämän kevään aikana, Vihreiden mukaan se on ainut merkittävä toimi, jos halutaan puuttua tuloeroihin ja samanaikaisesti taata yrityksille terveet toimintaedellytykset. Jopa 90 000 euron vuosittaiset osingot voi nostaa nollaverokannalla. Hallituksella pitää olla rohkeutta tehdä pääomatuloja koskevat ratkaisut jo tämän kevään aikana heti, kun Hetemäen työryhmä on esittänyt linjauksensa, Vihreiden Anni Sinnemäki sanoi.

Olen pari kertaa kirjoittanut miten tämä osinkoverojärjestelmän verovapaus on suuri vääryys. Toivottavasti Sinnemäki pitää hallituksessa pintansa, etenkin Jyrki Kataisen kanssa. Katainen vetoaa usein että hallitussopimuksessa ei asiasta ole sovittu ja että se ei mahdu menoraameihin. Lisäksi Kokoomus ilmoitti keväällä haluavansa nostaa verovapaan osinkotulon ylärajaa.  Hallitussopimus ja menoraamit ovat tehty talouden noususuhdanteen aikana eivätkä sovellu nykyiseen talous- ja työttömyyskriisiin.

Hetemäen verotyöryhmältä en odota mitään suuria uudistuksia. Onhan hallitus tuhlannut liikkumavaransa ylisuuriin verohelpotuksiin. Martti Hetemäki toimii Jyrki Kataisen talousguruna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti